Werving & Selectie: een eigen visie

Onderscheiden bij Werving & Selectie. Is dat nuttig of nutteloos. Wat is dan uiteindelijk de toegevoegde waarde. Waarop wordt eigenlijk de focus gelegd bij werving & selectie? Kneefel Business Consultancy BV wil het “anders” doen.

Hoe het begon
Toen ik met het onderdeel werving & selectie van mijn bedrijf Kneefel Business Consultancy BV begon heb ik mij uiteraard eerst langdurig georiënteerd over de werking van deze specifieke markt. 
Wat zijn de specifieke kenmerken van de markt en op welke wijze opereren dan wel manifesteren de verschillende kleine en grote werving & selectie bureaus zich binnen deze markt en waarom.

Een absoluut zeer leerzame periode, waarbij ik heb mogen ervaren dat transparantie niet overal aanwezig was. In de markt van werving & selectie is transparantie en duidelijkheid naar potentiele kandidaten en opdrachtgevers naar mijn mening echter juist heel belangrijk. Vragend naar het onderscheidende vermogen dan wel structuur van de werving & selectie ten opzichte van de concurrentie werd veelal geen duidelijk antwoord gegeven.

Wat vinden anderen?
Over het tevredenheidspercentage van de kandidaten was men wel zeer open. Zeker niet onbelangrijk maar zou als kandidaat eigenlijk meer geïnteresseerd zijn in de hitratio (lees: het resultaat) van het aantal plaatsingen. 
Ik moet als startende onderneming op dit gebied natuurlijk op dit moment een heel nederige houding aannemen, maar onze focus zal voortduren op beide onderdelen gericht zijn.

Wij gaan het anders doen
Met het onderdeel Werving en Selectie van mijn bedrijf heb ik een samen met een paar ervaren samenwerkende partners besloten om het “anders” te doen. Wellicht is het beter om te spreken over de eigen visie over recruitment  door Kneefel Business Consultancy BV.

Wat die eigen visie inhoudt, zal ik in de komende blogs “uit de doeken doen”, want als er een ding is dat mijn partners en ik willen is “duidelijkheid” voor de klanten.

Dus… volg de blogs over werving en selectie: een eigen visie! Heb je vragen? Stel ze!

Deel dit bericht

Laat een bericht achter

Your email address will not be published.